Commerciële Arbeidsbemiddeling september 2017 nieuwsbrief
Op naar zilver en goud!

Eeuwige trouw, ik weet er alles van. Zelf ben ik al twaalf en een half jaar in de echt verbonden. Geen dag spijt gehad. Op naar zilver en goud!

Onlangs is mijn collega Daniël ook voor de bijl gegaan, na jaren van late uurtjes en dikke pret. Hij kijkt nog wel een beetje beduusd om zich heen en wrijft zijn ogen uit na het wilde bruiloftsfeest.

Een goed moment om stil te staan bij het belang van trouw. In zijn column deze maand vergelijkt Daniël, de voormalige meest begeerde vrijgezel van Matchpartner, de duurzame relatie thuis met een duurzame relatie met gedetacheerden.

Ook het lezen waard voor mensen die erg van kroketjes houden….

Wittebroodsweken
Daniel Petitjean

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft consultant Daniel Petitjean over het belang van trouw zijn, zowel privé als op het werk:

"Bijzonder en zeker het vermelden waard: ik zit momenteel in mijn wittebroodsweken! Woensdag 30 augustus jongstleden raakte ik mijn wilde haren kwijt, ik legde mijn netten te drogen, ik gaf de pijp aan Casanova. Kort gezegd, ik ben in de echt verbonden.

De roes van het bruiloftsfeest is voorbij en ik ben op een roze wolk geklommen. In de speeches tijdens het feest heb ik het allemaal voorbij horen komen, en ook las ik het in een speciaal boekje dat mijn Matchpartner collega’s gemaakt hadden: het belang van trouw zijn, eerlijkheid, openheid, in voor- en tegenspoed. En nu ik weer op mijn werk zit denk ik: er zijn best overeenkomsten tussen het huwelijk en de band die je nastreeft met je kandidaten.

Bij Matchpartner houd ik mij vooral met het detacheren van personeel bezig. Hoe dat gaat: je tekent met gezonde moed en gezond verstand een contract met elkaar en vertrouwt erop dat de ander de opdracht afmaakt. Dan begint het avontuur.

Je streeft allebei naar een duurzame relatie. Maar toch, na enige tijd -of soms al direct- krijgt je kandidaat met de verleiding te maken om een overstap te maken naar een andere detacheerder. Gouden bergen worden beloofd, gadgets, een uniek begeleidingsprogramma. Toch is het belangrijk te volbrengen waar je aan begonnen bent.

In een mooi betoog over het huwelijk in het genoemde boekje heeft een hele wijze (en lang getrouwde) oudgediende van Matchpartner mij over de mogelijke verleidingen verteld:

'
Je mag altijd en overal het menu bekijken maar je moet thuis eten. Je bent een interessante man en er zullen heel wat kroketjes in de muur lief naar je lachen, maar lach dan vriendelijk terug en vervolg je pad naar huis….'

Dan de gedetacheerde, hoe zal zij met de verleidingen omgaan?..." Lees meer

 
Top 10 vacatures

Consultant Detachering/ Werving & Selectie - Landelijk diverse mogelijkheden Details
Startende Consultant Detachering/ Werving & Selectie - Landelijk diverse mogelijkheden Details
Wordt er op jouw CV ook zoveel gereageerd? - Geheel Nederland Details
Senior Consultant Techniek - Den Haag Details
Consultant Arbeidsbemiddeling - Amsterdam Details
Commercieel intercedent - Rotterdam / Dordrecht Details
Consultant Arbeidsbemiddeling - Arnhem Details
Consultant Arbeidsbemiddeling - Amersfoort Details
Consultant Zorg en Welzijn - Leiden Details
Accountmanager Werving en Selectie - Leiden Details

Bekijk hier alle vacatures
Nieuws uit jouw vakgebied

In de Miljoenennota 2018, die op Prinsjesdag wordt gepresenteerd, wordt stilgestaan bij de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en loonkostenontwikkelingen. Lees meer

Is de platformsamenleving misschien ‘oude wijn in nieuwe zakken’? Maken we het niet moeilijker en nieuwer dan het werkelijk is? Lees meer

De platform- en/of deeleconomie verandert de manier waarop mensen werken. Welke invloed heeft dat op onze samenleving, op ons arbeidsrecht en op ons stelsel van sociale zekerheid? Lees meer

Op woensdag 30 augustus werd bij Sanoma een preview gegeven van NUwerk.nl. De site toont vacatures aan latent werkzoekenden en combineert dat met (gesponsord) bedrijfsnieuws. Lees meer