Commerciële Arbeidsbemiddeling juli 2017 nieuwsbrief
Werving nieuwe consultants

Sinds enige tijd houd ik mij bezig met de werving van nieuwe collega’s bij Matchpartner. Wij zoeken consultants die inhoudelijke belangstelling hebben voor ontwikkelingen in de branches waarin wij actief zijn.

Daarnaast vinden wij een gedegen en persoonlijke aanpak belangrijk, het hebben van een eigen mening en visie. Dit omdat we graag sparren met opdrachtgevers en de lange termijn wensen van kandidaten centraal willen stellen.

Deze maand schreef collega Michael Reijmers een column over ons ‘aparte’ vak en hoe lastig het is om uit te leggen wat het werk precies inhoudt. Onderaan de column staan de meest recente interne vacatures bij Matchpartner.

Neem als je geinteresseerd bent graag contact met mij op!

Met vriendelijke groet,

Jaap van den Broek
Telefoon (06) 1995 5604

Vak apart / apart vak
Michael Reijmers

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft consultant Michael Reijmers over het werven van nieuwe consultants bij Matchpartner zelf:

"Zodra je ergens solliciteert is er één beproefd middel om de medewerker HRM stil te krijgen. Namelijk met de vraag: als ik hier start volgende week, wat doe ik dan precies op een werkdag?

OK, je zet je computer aan. En dan? Bel je een potentiele opdrachtgever? Ga je vergaderen met collega’s? Lees je je in en maak je een plan de campagne?

Iedereen heeft een eigen verantwoordelijkheid om zijn of haar werk betekenis en vorm te geven, maar alvorens je een baan aanneemt moeten de contouren toch wel duidelijk zijn. Niets vervelender dan dat je ergens begint en je vindt je plek niet. Collega’s kijken je bevreemd aan en je weet niet hoe je je onzekerheid moet verbergen…

Dit fenomeen van “waar hebben we het eigenlijk over?” ken ik als geen ander. Maar dan van de ontvangende zijde, als ik zelf een interne kandidaat spreek bij Matchpartner, iemand die bij ons consultant wil worden. Het is vaak lastig een goed beeld te geven van mijn werkzaamheden, zeker nu ik het alweer bijna achttien jaar doe.

Bovendien, men zegt dat recruitment een vak apart is. Opdrachtgevers betalen ons voor… ja voor wat eigenlijk? De kandidaat was er al en de vacature ook. Jij doet het allerlaatste stapje door het curriculum vitae door te mailen. Eigenlijk ben je een soort gelukkige vinder. Right?

Wrong.. "
 Lees meer

 
Top 10 vacatures

Consultant Zorg en Welzijn - Leiden Details
Accountmanager Werving en Selectie - Leiden Details
Accountmanager Detachering Zorg en Welzijn - Leiden Details
Wordt er op jouw CV ook zoveel gereageerd? - Geheel Nederland Details
Senior Consultant Techniek - Den Haag Details
Consultant Arbeidsbemiddeling - Arnhem Details
Consultant Arbeidsbemiddeling - Amersfoort Details
Commercieel intercedent - Rotterdam / Dordrecht Details
Consultant Detachering/ Werving & Selectie - Landelijk diverse mogelijkheden Details
Consultant Arbeidsbemiddeling - Amsterdam Details

Bekijk hier alle vacatures
Nieuws uit jouw vakgebied
Michael Reijmers

Hoe zorg je voor een betere balans tussen werk en privé? Lees meer

De werkloosheid is in juni gedaald naar 4,9 procent van de beroepsbevolking, meldt het CBS. Voor het eerst sinds de zomer van 2011 is minder dan 5 procent van alle mensen op de arbeidsmarkt op zoek naar werk en per direct beschikbaar. Lees meer

Google Hire is gelanceerd in de VS. De tool is gekoppeld met G Suite-apps, zoals Gmail en Google Calendar. Wie met kandidaten communiceert via Gmail of Hire kan berichten en gegevens voor het hele sollicitatieproces automatisch synchroniseren. Lees meer