Commerciële Arbeidsbemiddeling augustus 2016 nieuwsbrief
Vreemde tijd

De vakantieperiode... Mijn collega Stephen Hoogenboom schrijft in zijn column deze maand over deze toch wat vreemde tijd.

Enerzijds halfvolle kantoren, rustige wegen en lege treinen. Anderzijds extra drukte op de werkvloer door de overname van taken van collega’s die ergens in een zonnig land op het strand liggen.

En terwijl zij daar dan liggen, op dat strand, in dat zonnige land, overdenken zij misschien of het bedrijf waar zij werkzaam zijn nog wel bij hen past.

Zoals mijn collega in zijn column al benoemt, zien wij daarom na de vakantieperiode vaak een toename aan het aantal websitebezoeken en sollicitaties.

Misschien heb jij jezelf tijdens jouw vakantie ook wel afgevraagd of je nog wel op je plek zit? In dat geval nodig ik je van harte uit om eens een kijkje te nemen tussen onze vacatures!

Met vriendelijke groet,

De post-vakantie dip
Stephen Hoogenboom

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft consultant Stephen Hoogenboom over de post-vakantie dip.

We kennen allemaal wel dat ene moment. Die bijna-split second waarin je, na afloop van je vakantie, de laatste paar passen zet naar de voordeur van je werk.

Hoe leuk je baan ook is, gegarandeerd dat je je dan ergens overheen moet zetten. In mijn geval is wel duidelijk wat daarna komt: plagerige opmerkingen tijdens een rondgang langs de collega’s. “Hee, is je kapper overleden?” of: “Jij bent ook niet bruin!”

En dan nog die ene collega, die het naadje van de kous wil weten: “Limoges? Daar was ik ook! Ben je nog bij dat witte kerkje geweest op die heuvel? Nee? Had je echt moeten doen! Hier, dit zijn mijn eigen foto’s. Kijk, hier stond ik peinzend over de zee te staren….”

Terug op kantoor, oef.... en dan aan het werk. Een volle mailbox met altijd dezelfde vragen en alle dingen die je ‘direct, direct’ moet oppakken. Ik heb plezier in mijn werk, maar blijf het jammer vinden dat je er na twee dagen weer helemaal in zit en alles weer precies zo is als voor de vakantie. 
Lees meer

 
Top 10 vacatures

Consultant Detachering Zorg en Welzijn - Leiden Details
Accountmanager Detachering Zorg en Welzijn - Leiden Details
Startende Consultant Detachering/ Werving & Selectie - Landelijk diverse mogelijkheden Details
Manager Recruitment - Amsterdam Details
Consultant Detachering/ Werving & Selectie - Landelijk diverse mogelijkheden Details
Recruiter - Amsterdam Details
Vestigingsmanager Uitzendbureau - Amsterdam Details
Wordt er op jouw CV ook zoveel gereageerd? - Geheel Nederland Details
Intercedent - Landelijk diverse mogelijkheden Details

Accountmanager Werving en Selectie - Leiden

Details

Nieuws uit jouw vakgebied
Stephen Hoogenboom

Bluffen tijdens het netwerken, zichzelf wat beter voordoen, is populair onder dertigers. 34% van de ondervraagden geeft aan dit wel eens te doen, in tegenstelling tot 40-49 jarigen (16%). Lees meer


De werkloosheid onder 55-plussers neemt sinds begin dit jaar af blijkt uit cijfers van het CBS. Lees meer


In het tweede kwartaal van 2016 nam het aantal banen toe. Ook het aantal openstaande vacatures steeg. Banen worden nog vooral flexibel ingevuld. Het stijgend aantal banen wordt vooral ingevuld door uitzendkrachten. Lees meer


Het zelf kunnen indelen van flexibele werkuren en de mogelijkheid om voor een deel thuis te werken speelt bij millennials een grote rol bij de keuze van de werkgever. Lees meer