Commerciële Arbeidsbemiddeling oktober 2016 nieuwsbrief
Verder kijken dan je neus lang is

Regelmatig komen er kandidaten bij ons over de vloer die op zoek zijn naar een bepaalde functie die, als we verder met elkaar spreken, eigenlijk toch niet helemaal is wat zij zoeken.

Zo ook een tijdje terug. Een vermoeide dame kwam bij mij op gesprek op zoek naar een functie waarbij zij nachtdiensten kon draaien. Jarenlang had ze haar ritme omgegooid, werkte 's nachts en had overdag de volledige zorg voor haar kinderen.

Na met haar te hebben gesproken kwam ik er achter dat dit voor haar meer gewenning was dan een echte keuze. En ik wist haar te overtuigen om overdag te gaan werken.

Inmiddels werkt zij alweer een jaar voor ons als verzorgende IG. Ze ziet er weer gezond uit en de opdrachtgevers blijven om haar vragen. Zij heeft haar nachtrust terug èn genoeg tijd en energie voor haar kinderen.

We zien dit soort dingen vaak en realiseren ons hoe belangrijk het is dat je aandacht en tijd steekt in de wensen van zowel kandidaat als opdrachtgever. Ik scheef er deze maand een column over, die lees je hieronder!

Met vriendelijke groet,

Wat gij niet wilt dat u geschiedt
Hayat el Kadi

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft consultant Hayat el Kadi over de manier waarop mensen met elkaar omgaan en hoe het zijn vruchten kan afwerpen om iets verder te kijken dan een eerste indruk.

"Het is een beproefde manier om je opdrachtgever beter te leren kennen: ruim tien minuten te vroeg op een afspraak te komen en je ogen de kost te geven. In de zorgsector, waarin ik werkzaam ben als recruiter, kom je op zo’n moment veel te weten over de onderlinge verstandhouding tussen collega’s en het gedrag naar patiënten of bewoners toe.

Websites van zorginstellingen staan vol met goede voornemens over de aard van de bejegening en behandeling van patiënten en verwanten: Planetree, herstelgericht werken, een "ja-cultuur”. Er wordt zelfsturend gewerkt, wordt vanuit het hoofdkantoor aangegeven. We moeten het maar geloven. Òf we moeten eens zelf een kijkje nemen..." Lees meer

 
Top 10 vacatures

Startende Consultant Detachering/ Werving & Selectie - Landelijk diverse mogelijkheden Details
Consultant Detachering/ Werving & Selectie - Landelijk diverse mogelijkheden Details
Intercedent - Landelijk diverse mogelijkheden Details
Vestigingsmanager Uitzendbureau - Amsterdam Details
Manager Recruitment - Amsterdam Details
Recruiter - Amsterdam Details
Vestigingsmanager - Leiden Details
Vestigingsmanager Uitzendbureau - Amstelveen Details
Key Accountmanager - Rotterdam Details
Consultant Detachering Zorg en Welzijn - Leiden Details

Alle vacatures uit jouw vakgebied
Hayat el Kadi
Nieuws uit jouw vakgebied
Hayat el Kadi

17% van de Nederlandse werkgevers heeft moeite met het invullen van vacatures. Bedrijven ervaren vooral een tekort aan gekwalificeerde technici en gespecialiseerde vaklieden. Lees meer

De vraag naar recruiters is in het derde kwartaal 2016 met 1.827 vacatures net zo groot als de recordvraag in het tweede kwartaal 2016. Lees meer

Wie werkloos wordt, is dit jaar sneller weer aan de bak. Vooral via uitzendwerk is de route naar werk korter. Lees meer