Commerciële Arbeidsbemiddeling juni 2018 nieuwsbrief
Tijd voor iets heel, heel anders?

De meeste kandidaten die wij bij Matchpartner spreken zijn op zoek naar verdieping in hun huidige baan.

Het gaat om een breder takenpakket, meer zelfstandigheid, een andere doelgroep of om meer leidinggevende taken.

Maar er zijn ook mensen die niets liever zouden doen dan beroepsmatig het roer omgooien. Een aantal van hen kunnen we daarbij goed helpen, anderen zijn meer gebaat bij een geleidelijke overgang. Eerst een onbetaalde stage, een gerichte opleiding volgen.

In een nieuwe column laat Stephen Hoogenboom zien dat het zoeken naar een 'heel, heel andere baan' soms positieve en soms negatieve oorzaken heeft.

Maar dat, zodra het eenmaal gelukt is, een switch toch vooral energie en rust geeft.

Bekijk hier alle vacatures
Switch!
Stephen Hoogenboom

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft Stephen Hoogenboom, Consultant Re-integratie en Verzuim, over het maken van een (radicale) loopbaanswitch.

"Veel mensen die al langer werken hebben juist in deze tijd van het jaar die ene gedachte: ‘Wordt het niet eens tijd voor iets héél, héél anders? Tijd voor een loopbaanswitch?’ Dat is een heel gezonde impuls, tenminste, als je kijkt op de lange termijn.

Tijdens de zomervakantie, op een camping in Kroatië of in een huisje in Bretagne voor mijn part, ver weg van de dagelijkse rompslomp, kun je ontdekken dat je huidige baan niet meer is wat je wilt. De voorspelbare vergaderingen. De uitvallen van je baas. Het geprofileer, het ellebogenwerk. Of, erger nog: de zinloosheid en inwisselbaarheid van wat je doet….

De redenen om bij jezelf te rade te gaan of je nog wel op je plek zit, terwijl je bivakkeert in je zomerhuisje of je tentje, zijn divers. Naarmate je ouder wordt, kan het steeds moeilijker worden om mee te komen in een rap veranderende arbeidsmarkt. Je beroep kan zomaar verdwijnen door innovatie en globalisering. Je moet langer doorwerken tot je pensioen. Maar ook kan het zijn dat je onvervulde dromen hebt, de wens om meer met je talenten te doen."
Lees meer

 
Top 10 vacatures

Consultant Arbeidsbemiddeling - Den Bosch Details
Consultant werving, selectie en detachering - Leiden Details
Regiomanager - Regio Rotterdam Details
Accountmanager New Business Uitzendbranche - Den Haag Details
Consultant arbeidsbemiddeling Techniek - Den Haag Details
Sales Consultant | HR, ICT en Finance - Rotterdam Details
Consultant Werving & Selectie - Roosendaal Details
Accountmanager Europa - Deventer Details
Intercedent(e) - Almere Details
Accountmanager Arbeidsbemiddeling - Leiden Details

Nieuws uit jouw vakgebied
Stephen Hoogenboom

Met alle moderne techniek lijkt recruitment makkelijker dan ooit. De werkelijkheid is echter een andere, maar dat biedt recruiters gelukkig ook de kans om echt het verschil te maken. Lees meer

De Stichting PayOK heeft een keurmerk in het leven geroepen waarmee ondernemingen getoetst worden op de juiste beloning van hun werknemers conform CAO’s. Dit in het kader van de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS). Opdrachtgevers kunnen vanaf nu eisen dat ook uitzendbureaus waar zij werknemers inlenen of inhuren over het PayOK keurmerk beschikken. Lees meer

De werkgelegenheidsverwachting onder Nederlandse werkgevers is in het derde kwartaal van 2018 met vier procentpunten gezakt ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Door de krappere arbeidsmarkt is het optimisme onder werkgevers het afgelopen kwartaal minder geworden. Lees meer

Sollicitanten vinden vooral taakinhoud en salaris van een specifieke baan heel belangrijk (61%).Dat zijn de belangrijkste redenen om te solliciteren. Dit wordt gevolgd door de bedrijfscultuur (37%) en carrièrekansen (36%). Lees meer