Commerciële Arbeidsbemiddeling juni 2017 nieuwsbrief
Sollicitatiegesprek als feestje

Het komt niet zo veel voor helaas, maar eigenlijk moet een sollicitatiegesprek een klein feestje zijn.

Het hoeft allemaal niet zo formeel. Waarom niet af en toe stilstaan bij verstrooiingen, de zaken waar iemand echt warm voor loopt: muziek, sport, vrijwilligerswerk? Juist in het persoonlijke en in het anekdotische laat de sollicitant zich zien.

In zijn laatste column houdt collega Robert Albeda daarom een pleidooi voor zijpaadjes, overpeinzingen, uitweidingen en bijzaken tijdens een intakegesprek met een sollicitant. Het leven is te kort om steeds maar de platgetreden paden te bewandelen.

Kortom, voor de liefhebber!

Met vriendelijke groet,

Bekijk hier alle vacatures
Pleasantries
Robert Albeda

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft consultant Robert Albeda over het belang van aangename onderwerpen tijdens het gesprek met een werkzoekende.

"Wekelijks voer ik tussen de acht en twaalf gesprekken met mensen die ik nog niet ken, in het kader van de diverse vacatures die ik heb open staan. Als je al die intakes doet op een standaardmanier, wordt het gauw saai. Maar in de praktijk valt het mee, want niemand is standaard. Iedereen heeft een eigen verhaal.

Een kandidaat leren kennen is een kunst op zich. Onze opdrachtgevers willen iemand met een eigen aanpak en stijl, een bepaald type. De juiste opleiding en werkervaring zijn slechts de eerste vereisten. Je wilt meer te weten komen. Daarom kan het kan nooit kwaad interessante bijzaken, pleasantries als het ware, de boventoon te geven in zo’n gesprek."

Lees meer

 
Top 10 vacatures

Wordt er op jouw CV ook zoveel gereageerd? - Geheel Nederland Details
Consultant Detachering Verzuim - Leiden Details
Consultant Detachering/ Werving & Selectie - Landelijk diverse mogelijkheden Details
Commercieel intercedent - Rotterdam / Dordrecht Details
Accountmanager Werving en Selectie - Leiden Details
Consultant Detachering Zorg en Welzijn - Leiden Details
Senior Consultant Techniek - Den Haag Details
Consultant Arbeidsbemiddeling - Arnhem Details
Consultant Arbeidsbemiddeling - Amersfoort Details
Consultant Arbeidsbemiddeling - Amsterdam Details

Nieuws uit jouw vakgebied
Robert Albeda

Nieuwe EU-wetgeving die de gelijke beloning regelt van tijdelijke werknemers uit een ander EU-land en hun collega’s in het gastland, is op de lange baan geschoven.
Lees meer

Hoe er exact omgegaan moet worden met onregelmatigheidstoeslag (ORT) over vakantiedagen, zeker voor flexkrachten, geeft de nodige hersenbrekens. Met de uitspraak van de kantonrechter in Zeeland is er weer meer duidelijk geworden.
Lees meer

Werkgevers hebben onderschat hoe snel de arbeidsmarkt aan zou trekken en daardoor ontstaan personeelstekorten. Ruim de helft van de werkgevers heeft moeite om geschikt personeel te werven.
Lees meer