Commerciële Arbeidsbemiddeling januari 2017 nieuwsbrief
Onzekerheid door flexibilisering

Onze collega’s van Matchpartner Arbeidsmobiliteit begeleiden mensen die op zoek moeten naar een nieuwe baan na een langdurig dienstverband.

Werkzoekenden wiens eigen keuze het niet was om te stoppen met werken. Door een reorganisatie of bijvoorbeeld door technische veranderingen zijn hun werkzaamheden komen te vervallen en zijn ze boventallig geworden.

De arbeidsmarkt is ingrijpend veranderd sinds zij de laatste keer actief solliciteerden. Flexibilisering is de trend. Werkzoekenden moeten vooral wendbaar en doortastend zijn, hun loopbaan in eigen hand nemen.

Bij menigeen leidt dit tot onzekerheid en angst, waardoor het juist lastig wordt om daadkrachtig en zelfverzekerd potentiele nieuwe werkgevers tegemoet te treden.

De column deze maand is van onze arbeids- en organisatiepsycholoog Sarah van den Hee, die de tegenstelling tussen flexibele werkgevers en vastigheid zoekende werknemers aanstipt.

Met vriendelijke groet,

Flexibele arbeidsrelaties: wat vraagt dit van de werknemer?
Sarah van den Hee

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Ditmaal schrijft arbeids- en organisatiepsycholoog van onze afdeling Arbeidsmobiliteit Sarah van den Hee over de invloed van flexibele arbeidsrelaties op werknemers.

'Flexibilisering van de arbeidsmarkt is een trend die niet meer terug te dringen is en dit vraagt een nieuwe houding en inzicht van de werknemer.

Eind 2015 had maar liefst 34% van de werkzame beroepsbevolking een flexibel dienstverband (tijdelijk, uitzend-, of detacheringscontract) of werkte als ZZP’er en de verwachting is dat dit percentage de komende jaren alleen maar zal toenemen.

Eén van de oorzaken van deze toename is dat organisaties de behoefte hebben om waar mogelijk te kunnen flexibiliseren. Het beter in kunnen spelen op de af- of toenemende vraag en het inzetten van specialisten op projecten zijn argumenten die hierbij een rol spelen...'
Lees meer

 
Top 10 vacatures

Recruiter - Amsterdam Details
Vestigingsmanager Uitzendbureau - Amsterdam Details
Vestigingsmanager - Leiden Details
Accountmanager Werving en Selectie - Leiden Details
Startende Consultant Detachering/ Werving & Selectie - Landelijk diverse mogelijkheden Details
Junior / Medior Consultant BTW - Woerden Details
Key Accountmanager - Rotterdam Details
Accountmanager recruitmentsoftware & services - Amsterdam Details
Manager Recruitment - Amsterdam Details
Market Intelligence Analyst bij Keerpunt - Hilversum Details

Alle vacatures uit jouw vakgebied
Nieuws uit jouw vakgebied
Sarah van den Hee

Recruitmentorganisatie Hays voorspelt een sterk toenemende robotisering bij de werving en selectie van kandidaten. Nog meer trends: vast en flex komen samen en de recruiter moet anno 2017 meer rekening houden met de persoonlijke eisen die mensen aan werk stellen.Lees meer

Tweakers Elect, een nieuw platform – waarbij werkgevers solliciteren bij IT’ers in plaats van andersom – dreigt de bemiddelende recruiter uit te schakelen. Lees meer

Monsterboard verwacht dat solliciteren via mobiele apparaten toeneemt in 2017. Monsterboard schetst hierbij vijf trends in recruitment voor het komend jaar. Lees meer