Commerciële Arbeidsbemiddeling november 2015 nieuwsbrief

Als arbeidsbemiddelaar bespreken wij altijd met kandidaten wat hun ambities en wensen zijn, naast wat voor werk zij hebben gedaan.

Regelmatig spreken we ook werkzoekenden die te maken hebben gehad met bijvoorbeeld een ontslag in de proeftijd, een reorganisatie of geen klik met het bedrijf. En hoewel veel mensen hiermee in aanraking komen, reageert iedereen er anders op.

Je ziet dat een dergelijke situatie effect heeft op de keuzes die een kandidaat vervolgens maakt. Zo zijn er kandidaten die na een baan waarin zij hun draai niet konden vinden, kiezen voor een heel ander soort functie. Soms zelfs voor een totaal ander bedrijf.

Alsof die nieuwe richting kan wegnemen wat in de vorige baan speelde. Soms zijn deze keuzes gebaseerd op een onzekerheid die er al was, aangewakkerd door de gebeurtenissen. Maar helaas worden keuzes ook gemaakt uit een soort paniek.

Iedere gebeurtenis in je carrière, heel heftig of juist leuk, kan je gebruiken. Het is een moment waarop je kijkt naar wat je drijfveren zijn, naar waar jouw kracht ligt. Mijn collega Manon van de afdeling Arbeidsmobiliteit schreef daar een mooie column over.

Met vriendelijke groet,

Famke van der Veen
De week van de werkstress, de generatie met keuzestress…
Manon Schoneveld

Regelmatig worden er bij Matchpartner columns geschreven over uiteenlopende onderwerpen.

Consultant Arbeidsmobiliteit Manon Schoneveld schrijft ditmaal over de stress die veroorzaakt wordt door alle keuzes die men dagelijks voorgeschoteld krijgt.

'Afgelopen week organiseerde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor de tweede keer de “Week van de Werkstress”. Stress op de werkvloer geldt als beroepsziekte nummer 1. De aandacht ging vooral uit naar jongeren in de leeftijd van 25 tot 35 jaar. In de krant las ik dat onderzoekers stellen dat juist deze groep het grootste risico loopt op een burn-out. Openheid over werkstress en werkplezier zouden de symptomen van een burn-out kunnen verminderen.

In een volle trein van Amsterdam naar Leiden liet ik de regels op mij inwerken en realiseerde mij dat ik precies midden in deze leeftijdscategorie viel. Heb ik last van werkstress?... ' Lees meer

 
Top 10 vacatures

Consultant Techniek - Regio Lelystad Details
Accountmanager uitzendbureau - Regio Den Haag Details
Intercedent - Regio Leiden Details
Intercedent - Regio Amsterdam Details
Accountmanager Uitzendbureau - Zwolle Details
Accountmanager uitzendbureau - Regio Amsterdam Details
Vestigingsmanager Uitzendbureau - Regio Rotterdam Details
Regiomanager Uitzendbranche - Zuid Holland Details
Consultant Detachering - regio Amsterdam Details
Inhouse Vestigingsmanager Uitzendbureau - Regio Amsterdam Details

Nu 38 vacatures in jouw branche!
Famke van der Veen
Nieuws uit jouw vakgebied
Famke van der Veen

Uitzend- en detacheringsorganisatie Consolid heeft afgelopen vrijdag de STOOF leer-werkprijs gewonnen. Lees meer

In het derde kwartaal van 2015 nam het aantal vacatures voor recruiters met 68% toe in vergelijking met het derde kwartaal van 2014.Lees meer

Op 3 november j.l. organiseerde FlexService een seminar over de Wet bescherming persoonsgegevens. Lees meer

Werkgevers zien het aantal banen de komende jaren nauwelijks groeien, ondanks het aantrekken van de economie. Lees meer